Energi 👌🏻

Idag vaknade jag med mycket energi. Så skönt! För igår var det bedrövligt. Då hade jag inte alls så mycket energi som jag har idag. Och då får man ta vara på den energin. Tror att jag fått sova gott inatt. Det är därifrån energin kommer. 

Har damsugat hela huset. Tvättat två maskiner tvätt och hängt upp dem. Förberett inför middagen ikväll. Nu har ju grillningsförbudet hävts. Så ikväll ska vi grilla kycklingfilé. Plockat undan lite. Tvättat sängkläder osv osv. 

Efter det tog jag mig ett välförtjänt dopp i vårt spabad. Man kan ju reglera temperaturen i spabadet. Så nu har vi fått ner det till 29 grader. Det svalkar ju lite iallafall :) 

Så där har jag suttit ett tag och bara mått bra. Snart ska jag inta detta goda fruktfat som jag gjorde nyss. 

Har ni också jätte varmt idag? ☀️ 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Skörd 🍅

Idag kunde jag skörda våra första tomater ifrån våra plantor. Så himla fina :) . Man tycker ju alltid att de man odlat fram själv är det godaste! Man vet ju att de blivit vårdade med ren kärlek :) 

(null)

Söndag 29 juli 🌻

Idag är min sambos sista semesterdag för den här sommarn. Fyra veckor har gått väldigt fort tycker jag. Dock har vi hunnit med en hel del både innan semestern och efter. Huset är nymålat, rivit det gamla staketet och satt upp ett nytt staket på framsidan, målat staketet, målat på det gamla staketet, grunden runt huset är nymålat också. Lilla kottens rum är färdig renoverat och nästan inrett klart också. 

Vi har gjort mycket roligt på min sambos semester också. Mycket bad har det blivit med tanke på hur varmt det har varit ute, åkt ut några turer till runnö, åkt mycket båt ut på sjön, ätit mycket gott, heldag på Öland, umgåtts med nära och kära. Finns säkert mer vi gjort som jag inte kommer på nu. 

Även att min sambos semester nu är slut så kommer vi kunna fortsätta göra roliga saker. Sommarn är ju inte slut bara för att han börjar jobba. Helgerna har vi ju fria också. Och kvällarna. 

Nu har ju nedräkningen inför lilla kottens ankomst börjat på riktigt. Vi får se hur länge min sambo S får jobba innan han blir ledig igen i några dagar. Närmare tio dagar :) Så för mig som inte går tillbaka till jobbet och jobbar så blir det att boa här hemma. Förbereda det sista inför hans ankomst. Det som är kvar är att packa BB- väskan, kottens väska är färdigpackad. Men min och min sambos är ej färdig. Så det ska jag se till nu i dagarna. Förlossningsbrevet är snart klart, ska slutföra det. Sedan är allt gjort tror jag :) något mer som ska handlad men annars är det klart. 

Igår iallafall så bestämde vi oss att äta ute på kvällen. Vi skulle avsluta min sambos semster på topp. Så vi åt tre rätters och njöt nere i Oskarshamns hamn på en uteservering. Riktigt skönt var det! (null)

(null)


(null)

(null)

(null)

Till förrätt åt vi varsin klassiskt Toast Skagen, till huvudrätt tog jag något som jag inte minns namnet på, men det var en bit fläskfilé och oxfilé, beasås och rödvinssky och klyftpotatis. Klyftpotatisen förvandlades till pommes när jag fick in dem. Orkade inte säga något så åt det. Min sambo tog oxfilé med potatisgratäng och rödvinssky. 

En dessert slank det ner också. En varsin bananasplit. Så stora var dem. Hade kunnat dela på en. Aja, tur man har en dessert mage, som jag brukar säga :) 

Vid 21:00 åkte vi hemåt. Det var 25 grader varmt ute. Helt otroligt vilken värme det är så pass sent ändå.

Vi tittade lite på tv och gick sedan och la oss. 
Ett mycket härligt avslut på sista semester dagen för min sambo 💗 
Visa fler inlägg