Torsdag 30 AugustiMin torsdag började vid klockan 08.30 idag. Då ringde mitt alarm och det var dags att stiga upp. Mina två pass på gymmet började nämligen vid 10.30 till 11.30. Det blev spinning och core.

När jag kom hem så duschade jag och sedan packade jag en liten väska för jag hade bestämt mig för att åka till insjön ecken. Vädret så fint ut när jag och hundarna åkte hemifrån. Men när vi var framme så vart det molnigt.
Eftersom det är en bit att köra dit så stannade vi i 2 timmar. Hundarna fick springa och jag njöt av att få bara ute istället för att sitta inne.

Något som upprör mig väldigt mycket som man kan se på många ställen där det finns fisk möjlighet, bad möjlighet och där man kan grilla. Är nedskräpning. Och särskiljt här vid ecken så ser det så hemskt ut. Glasflaskor som är sönder slagna, engångs grillar som inte plockats med när den har används färdig etc. All ned skärpning är hemskt men glas flaskor är värst. Särskiljt när man har barn eller djur med sig. Ja jag blir upprörd när jag ser sådant och har full förståelse för böter för nedskräpning. Synd att det är så svårt att sätta dit folk som gör sådant. Tänk va rent det hade varit ifall alla skärpte till sig. I Kina får man varken spotta eller spotta ut tuggummin på gå gatorna. Har sett bilder på hur rent det är där och även en klasskompis har intygar det. Tänk om alla skulle låta sina engångs grillar ligga kvar i naturen. Då hade hela Sverige varit en sop tipp. Vilket de kommer bli om inte människor skärper till sig.

Aja. Var tvungen att få ut min ilska.
Ikväll blir det att laga mat och bara ta det lugnt. Imorgon är det fredag :) skönt! Då är det fler än jag som är ledig :)

Ser fram emot denna helgen och nästa vecka!

Nu ska jag förbereda maten :)

Ha en fortsatt bra torsdag!

Onsdag 29 AugustiJust nu ligger jag utsträckt i soffan och bara njuter av att bara ligga här och se på tv. På tvn är det halv8 hos mig. Kul program för man får mycket mat tips :)

Idag har jag umgåtts med Emma och vi har fikat, varit ute och gått med hundarna och snackat en del :)

Jag bjöd på min egna gjorda morotskaka :) den blev godkänd! Jätte god! Bra för mig då det var första gången jag gav mig på att göra en sådan. :) vi pratade om allt mellan himmel och gjord. Kanske blir det utgång till helgen. Det märker vi :) Annars blir det att vara ute i naturen tror jag :)


Emma åkte vid 14.30 och då bara plockade jag undan lite i lägenheten och inväntade att min sambo skulle komma hem från jobbet. När min sambo kom hem vid 16.00 så hann han inte mer än att byta kläder. Han skulle hjälpa någon med el och sedan åka och fiska abborre. Hans kompis påstod att idag var det bra fiske. Det ska bli spännande och se om han får något med sig hem. Så vi kan äta det någon dag, har ju några filéer i frysen men det räcket ej.

När min sambo åkt började jag med maten. Det blev makaronelåda :) med köttfärssås . När de var klart fick de stå i ugnen ett tag på låg värme. Då passade jag och hundarna på att gå ut. Vi åkte till nötö och gick där. De fick springa lösa och de hade så roligt :)

Väl hemma igen så åt jag :) hundarna ligger utslagna nu och är trötta. :)

Nu ska jag ligga här och bara se på tv.
Imorgon blir det spinning på morgonen sedan får vi se vad det blir för väder. Kanske åker och bada om det blir fint väder. Får ju bada nu innan det är försent. För hösten står vid dörren.

Ha en fortsatt bra onsdag kväll!Tisdag 28 Augusti

 
 
Idag är det tisdag. Och jag tycker veckorna bara rullar på även om jag nu har varit arbetslös i snart 3 veckor.
Men jag klättrar lite på väggarna ändå. Men eftersom jag har en del människor att umgås med så går det rätt bra ändå faktiskt. Men jag har sökt två jobb men inget svar ännu, Sen så har jag kontaktat min chef som jag hade på mitt sommarjobb. Ska träffa han någon dag och försöka få gå brevid på två ställen till så får jag gå på timmar inom kommunpsykiatrin till de söker en fast tjänst helt enkelt :) Man kan inte göra så mycket mer än att jobba med det man blir ernbjuden för att vänta in att de söker en tjänst som jag är utbildad till. Man kan absolut inte gå hemma och vänta på att de söker en tjänst som jag är utbildad till. Det går inte. Utan ut och skaffa arbetsliverfarenheter. Det ser bättre ut i CV:et än att man går hemma och glor.

Aja. Idag har jag ägnat mig åt att vara hos frissan först. Jag skulle vara där vid klockan 09.00 på morgonen. Så jag steg upp vid 06.00 för att duscha och sedan gick jag ut med hundarna. Det var riktigt kyligt ute. 6 grader visade vår termometer. Det kändes faktiskt. Jag är så van att gå ut med linne och en kofta. Nä den här kylan begär att man ska ta på sig mer. Jag blir glad om det blir frost en natt nu snart så alla myggen försvinner. Det hade varit så skönt!
För de är mina värsta fiende just nu. Kan inte ha öppet någonstans i vår lägenhet. Men det börjar bli bättre nu.

Jag åkte från Oskarshamn vid 07.45 och var framme i kalmar vid 08.45. Så det var lagom.
Hos frissan klippte jag mig, färgade håret och blev lite stylad. Min frissa lockade håret.
Denna gången hos frissan så följde bara en inpackning hem. En choklasbrun inpackning.
Jag har nämligen färgat håret mörkbrunt och jag hade ju blonda slingor innan. Och när man färgar brunt på blondt så har håret en tendens att släppa det bruna. Så därför köpte jag med en sådan inpackning som jag kan använda när jag tycker att mitt hår släppt lite färg . Jätte nöjd blev jag, som vanligt när jag gick från frissan.
 
 
 
 
När jag kom hem från frissan och kalmar möttes jag av två mycket glada herrar som varit hemma en stund själva. Vi gick ut och gick en runda. Sedan så ringde jag och pratade lite med mamma och sedan Emma.
Emma och jag bestämde för att ses imorgon. Eftersom hon snart börjar skolan igen i Kalmar så ska vi passa på att träffas lite mer denna veckan. Sen drar hennes utbildning igång och det är mycket att plugga på.
Så imorgon kommer hon och hälsar på hos mig i vånevik. Så jag tänkte baka en morotskaka tills hon kommer imorgon. Tycker det är så tråkigt att bjuda på köpkakor. Visst det går väl an. Men nja, roligare med hembakat.

Så resten av denna tisdagen ska jag ägna mig åt att baka och laga mat samt gå en promenad med hundarna.
Så jag är sysselsatt tills det är dags för att se på tv ikväll :) Min sambo ska ut och fiska direkt efter jobbet som han slutar vid 16.00 så det blir att äta lite senare idag. Det blir sik och flundra idag :) Det ska bli riktigt gott med fisk. Egen fiskad dessutom :)

Nu ska jag baka morotskaka :)
Ha en fortsatt bra tisdag!
Visa fler inlägg