Tisdag 29 Maj

 

Om cirka 1 dag tar jag examen.  Och om 11 dagar ska jag börja gå brevid inför mitt sommarjobb.
Om 14 dagar så jobbar jag och står på egna ben utan skolan.

 

Jag trodde att jag skulle få kämpa mycket mer och hårdare för att få ett jobb till sommaren som har
med min utbildning att göra. Trodde inte jag skulle få använda min titel sådär snabbt.

Jag trodde att jag skulle få sitta på Maxi eller Konsum i sommar, eller inte ha något sommarjobb överhuvudtaget.

Det känns lite läskigt att nu ge sig ut i arbetslivet. Som en nykläckt fågelunge som ska nu för första gången pröva sina vingar. Lite så kommer det nog att kännas. Samtidigt så har jag varit ute på praktik i många månader som jag är nu redo att få ta mer ansvar och är sugen på att börja jobba. Men det är lite läskigt ändå.
Skolan har alltid funnits där som en trygghet för mig. Just nu kommer jag inte läsa vidare , men senare kanske jag gör det. Vem vet. Inte jag iaf.

 

Under utbildningens gång har jag blivit mer medveten om mig själv. Jag har utvecklat mitt egna jag och jag har en annan syn på saker och ting än vad jag hade när jag började utbildningen. Jag har vuxit som människa och jag har insett att det är med människor jag vill jobba då det ger en så mycket.
Jag har fått en enrom kunskap om människan och jag har mer förståelse för varför man beter sig som man gör i vissa situiationer. Även hur viktigt det är att bara finnas för olika människor i olika situtioner. Och bara lyssna. Lyssna är något som är väldigt viktigt.
Jag kan rabbla upp en massa saker som jag lärt mig under utbildningens gång. Men det kanske inte är så roligt för er som läser. Men jag ångrar inte en sekund att jag tog mig igenom denna utbildning. Visst jag har haft mina stunder där jag tänkt att fy fanken, jag pallar inte detta. Men det gick ju bra tillslut :)

 

Eftersom jag kommer att ta Examen på torsdag så kan det bli en form av en bloggtorka här onsdag till lördag.
Jag ska nämligen njuta av min examen och bara umgås med familjen. Jag kommer att ta mycket bilder eftersom när helgen är slut så kommer jag vara en systemkamra rikare :) Äntligen!

Så då kommer det komma en del bilder som jag kommer ta under helgen. :)

Annars så mår jag väldigt bra och jag tränar sten hårt. Känns inte jätte kul att sluta på min nuvarande praktik då jag har så roligt och kommer sakna personalen och deltagarna så mycket. Måste hälsa på dem och hoppas på att till hösten kanske få jobba en eller annan dag :) Det vore så underbart! Har haft 5 roliga och lärorika dagar där. Kommer ta med mig en hel del saker därifrån.

Men nu ska jag måla mina naglar och sedan gå en kvällspromenad med Alfons, sen sova.

Imorgon är sista praktikdagen och på kvällen åker jag ner mot Karlskrona för att bo där under helgen samt under examen :)

 

Ha det bra i värmen!

 

( För er som ville se reslutatet av min rapport kommer få det också efter helgens gång. Den är ju rättad och klar nu så det ska inte vara några problem sedan :) )

Söndag 27 Maj
Min dag började redan vid 04.00 på morgonen. Vi hade nämligen bestämt oss för att göra en tripp till Ullared och gå på nordens största varuhus nämligen gekås :)

Igår vart det ju Eurovision som jag inte hann se klart utan vi gick och la oss tidigt. Så med spänning steg jag upp vid 04.00 och såg att Sverige, att Loreen tog hem segern. Inte dåligt alls! Glad och nöjd så gick jag och gjorde mig i ordning. Packade kyl bagen med två baguetter och lite att dricka.

Vi körde från Oskarshamn vid 04.40 och när vi kommit halvvägs så stannade vi och åt frukost som bestod av en egen gjord baguette med räkor och skinka. Jätte god. Vi åkte vidare mot Ullared och var framme vid 08.00 när de öppnade.

Vi möttes av en stor och tom parkering. Så vi kunde mer eller mindre välja vad vi ville stå.

Vi tog oss in på gekås och vi handlade mycket som var nödvändigt.
Bl.a. Diskmedel, sköljmedel, tvättmedel, nytt dusch draperi etc.

Jag köpte sommarstrumpor, bas linnen, en bh, klänningar, leggings, deo dorant, kofta, tränings tshirtar, tre par skor varav ett par Foppa skor :), hundben och godis till alfons, mascara, solkräm, duschkräm etc.

Jag för köpte mig inte utan det var en lagom nivå på det. Skönt!

Vi gick inne i varuhuset från 08.00 till 11.00. Sedan gick vi ut och kollade i de andra affärerna. Därefter åt vi lunch.

Vi åkte hemåt när klockan visade 14.00 då vart vi nöjda. Så vi började åka lite sakta. Stannade på vägen och tig en glass vid en insjö. Jätte mysigt. Sedan åkte vi vidare.

Vi var hemma vid 18.00 ca. Då plockade vi upp alla grejer och sedan satte vi igång grillen. Det blev flinta stek. Jätte gott.

Alfons är kvar hos min sambos föräldrar. Han ska ju vara där imorgon också så då tänkte jag att han lika gärna kunde stanna där tills imorgon när jag slutat och sedan hunnit träna. Annars blir det så himla mycket farande.
Men jag saknar honom. Det är tomt utan honom och det ska bli skönt när han kommer hem imorgon igen. Då ska han få sina tuggben med torkad kyckling på som han älskar så dant.

Men nu ska vi se en film innan sovdags.
Kommer somna som en klubbad säl ikväll.

Har haft en riktigt trevlig dag men min sambo . Det uppskattas :) fler sådana här dagar.2 produkterFrån frissan igår fick följa med hem.
Den ena produkten är Hårinpackning.
Inte så värst billig dock.

Den andre produkten är en olja som man tar i håret när det är ny duschat och handduks torkat. Det ska få håret glansigt, åter fuktat och inte se frissigt ut. Sen bygger de upp hår strået med. Himla mycket den gör. Ska se hur det blir. Min frisör använder denna produkt varje gång jag varit där och mitt hår blir så bra då. Så var tvungen att köpa det.
Vi får väl se hur resultatet blir :)

Mitt hår har en tendens att bli torrt. Och pga det behöver jag produkter som fuktar håret. Torrheten beror mycket på att jag blonderat det en del nu senaste året. Men det kommer bli ändring på det. Jag kommer att vara brunett i fortsättningen med inslag av andra toner med. Hel blond är inget för mig då håret ser så ansträngt ut.

Men nu ska vi åka till min sambos föräldrar och grilla och fira att min sambos mamma har fyllt år :)

Vi köpte ett mini växthus till henne idag. Jätte fint! Får plats två plantor. Vi köpte en paprika planta som hade utslagna paprikor och en chili planta. Båda hade mognat :)
Kanske tar en bild på det sedan så att ni får se.
Visa fler inlägg