Fredag 28 September

Idag när mitt alarm på jobbet ringde. Alltså min klocka för att stiga upp. Så var jag inte alls pigg på att stiga upp. Men plikten kallade så det var bara för mig att stiga upp.
Det var faktiskt mörkt när jag steg upp. Och klockan var då 05.30. Men när klockan närmade sig mer 07.00 så började det ljusna.
 
Jobbade till klockan 09.30 idag. Solen steg långsamt fram bland trätopparna och när jag kom hem så gick jag och mina hundar ut en långpromenad direkt. Solen skiner och det är kalla vindar. Älskar detta vädret!!
Passade på att ta lite bilder på trädet som står på gården där vi bor. De trädet är alltid så vakert när sommar byts ut mot höst.
 
 
 
 
Nägra är gröna än :)
 
Har nog aldrig lagt ut en bild på hur huset ser ut som vi bor i. Vi bor ju på övervåningen och vår hyresvärd på
bottenvåningen.
 
 
När jag varit ute med hundarna så åkte jag in och hämtade ett paket som jag väntat på. Det är mitt schampo och balsam + hårinpackning som jag väntat på. Beställer storpackning på internet. Tjänar massor på det. Kör fortfarande Maria Nila schampo, fast denna gången ändrade jag till för färgat hår. Min frisör tyckte jag skulle göra det nämligen :)
 
 
Jag har också hunnit med att städa hela lägenheten och tvätta. Vädrar ur lägenheten nu också. Älskar den friska luften så jag har gärna öppet för mycket än för lite. :)

Annars så är jag ledig resten av dagen. Jobbar imorgon igen. Börjar vid 14.00 och slutar på söndag vid 14.00.
Ska med andra ord ha Jouren igen. Inget mig emot då man tjänar mycket pengar :) Och så är det roligt också!
 
Dessa två är ju jätte glad att jag är hemma med dem idag :)
 
 
 
Ni får ha en fortsatt bra fredag!
 
 
 

Torsdag 27 September

Idag vaknade jag redan vid klockan 07.00. Vaknade inte ens av att min sambo gick. Tråkigt då jag hade velat säga hej då, för jag ska ju som sagt ha jouren på jobbet idag till imorgon. Men han lät väl mig sova eftersom jag inte sover så jätte bra under natten då jag hostar en del.
 
Steg upp och gick ut med hundarna. Det regnade redan då, som det gör nu för fullt.
Idag fick jag min lön så jag har betalat lite räkningar. Packat min väska inför jobbet med sängkläder och annat bra att ha med sig. Och sedan har jag tittat på reprisen av bonde söker fru på datorn. Eftersom jag jobbade igår så missade jag det. Dessutom funkar inte tvn på jobbet. Nått fel med boxern. Men hoppas att det har löst sig så jag har något att göra innan jag går och lägger mig. Men det återstår att se.

Annars har jag bara slappat och tagit det lugnt. Gosat med hundarna och lite så.
Ska åka lite tidigare idag, ska nämligen förbi konsum och köpa lite nässpray och halstabletter.
Har inte användt något av de preparaterna nu under min förkylning. Men nu känner jag att det är dags för
orkar inte ligga och hosta nu när jag ska ligga där och sova på jobbet. Synd om de boende och sedan kan det vara skönt för mig också att få sova hela natten.
 
Snart helg då igen. Jag jobbar hela helgen så det kommer gå så himla snabbt alltså.
Nästa vecka har jag en rolig grej jag ska göra på torsdagen. Ska nämligen följa med min kompis från nybro till norrköping. Hon ska nämligen gå på anställningsintervju där. Mycket konstigt att ha anställningsintervju där uppe när det gäller ett jobb i kalmar. Hehe.

Och då frågade hon om jag ville följa med. Jag har aldrig varit där så jag tackade ja och tänkte att hon och jag kunde göra en hel dag där också när vi ändå är där.
Och det ska vi göra också. Så hon kommer och hämtar mig på torsdagen. Tid? vet jag inte ännu. Men det kommer snart hoppas jag. Har ordnat så att min sambos mamma kan ha hundarna över dagen. Har inget hum om hur långt norrköping ligger härifrån. Så det ska bli spännande alltså :)


Men nu ska jag göra mig klar för att åka till konsum och sedan till jobbet.

Ha en fortsatt bra Torsdag!

Onsdag 26 September

 
 
 
 
Med ett dunkande dunk i mitt huvud sitter jag här vid datorn ochska snart åka iväg och jobba.
Trodde att jag skulle vara ledig idag. Men inte! jag jobbar 14.00 - 21.15 ikväll. Det blir en intensiv jobbvecka
denna vecka. Det tackar jag inte nej till. Men min kropp säger emot lite. Inatt har jag inte sovit alls mycket och jag har hostat en del. Imorse när jag steg upp klockan 08.30 så ville min kropp bara gå och lägga sig igen men jag visste att jag måste upp och kolla om jag ska jobba idag eller inte. Och det visade ju sig att det skulle jag.

Jag gick ut med hundarna efter jag fick beskedet om att jobba. Sedan när jag kom hem så var inte klockan mer än 09.30 så jag la mig i soffan och slö kollade på nyhetsmorgon. Sen somnade jag och när jag vaknade var klockan 11.00 . Då tog jag mig lite lunch som bestod av kebabsallad. Den som blev över igår. Sedan gjorde jag mig i ordning och för en stund sedan så var jag ute med hundarna i regnet. Så nu är de rastade och klara innan jag ska åka och jobba. De kommer bara vara hemma i två timmar själva då min sambo slutar vid 16,00. Det blir prima!

Imorgon får jag min sista lön som är baserad på sommarens jobbande. Nästa månad kommer jag få lön av de jag sliter och jobbar nu. Tråkigt att jag har mycket som jag måste spara till. Eller jag måste spara till min tandläkar undersökning som jag har i november den 1. Skulle ju ha gått dit och fått min tand rotfylld den 18 oktober. Men fick ett brev hem där det stod att de har flyttat den tiden, varför? det vet jag inte ens själv. Men jag såg det positiva i det och tänkte att då hinner ju jag spara lite pengar inför detta dyra tandläkar besök.

Igår var jag och Texas för första gången på valpkursen. I alla fall första gången för Texas. Jag har gått valpkurs två gånger innan men då med mina föräldras hundar. Det var jätte kul att träffa alla hundar. Det var mycket blandade raser måste jag säga. Finsklapphund, jackrussel strävhårig, vit schäfer, labrador osv. Jag var yngst av de personer som var där. Men hon förklarade att det fanns tre grupper till. Så jag hamnade nog i den sista gruppen för jag anmälde mig så pass sent, dessutom så kom jag med i kursen för att någon hade hoppat av.
Men det ska bli riktigt spännande detta. Tror det är väldigt nyttigt för Texas att träffa mycket hundar och inse att man inte behöver hälsa på alla hundar och inte skälla på dem med. Den yngsta utav hundarna som var med igår var inte mer än 16veckor. 2 månader med andra ord.

När vi kom hem igår från valpkursen var Texas helt slut. Han somnade med en gång. Alfons, min andra hund som varit hemma tittade så förskräckt på Texas och tyckte närstan att, vem är de? hahaha det såg så roligt ut. Men kan tänka mig att Texas luktade mycket olika hundar. Men det var bara så roligt då Alfons visade en så tydlig känsla.

Nästa gång är den 9 oktober. Så det är ett tag till. Det vi skulle öva på till nästa gång är att kunna belöna hunden och sedan komma på två belöningssätt som vi använder oss utav mest. Det finns tydligen fyra belöningssätt. Godis, socialt, kampa eller jakt. Tror jag använder mest socialt och godis. Men man kan ju testa de andra med.
 
aha, nu är det inte så långt tid till jag ska åka och jobba. Vet inte vad jag ska göra de resterande 45 minuterna innan jag ska åka. Har ju inte långt till mitt jobb då det ligger nästan där jag bor.
 
Men ha en fortsatt bra Onsdag!
Visa fler inlägg